Nieuws

Sept 2022:

Als u een bestelling plaatst, houdt u aub. rekening met een levertijd van ongeveer 1 week, met artikelen die in voorraad zijn, voor artikelen die niet in voorraad zijn, kan de levertijd oplopen van een paar weken tot langer, houdt u daar alstublieft rekening mee, zeker voor artikelen die uit Zuid-Europa moeten komen.

Juli 2022:
Wij hebben geen minimum orderbedrag meer.

Juni 2021:

Wij hebben het minimum orderbedrag verlaagd naar minimaal € 12,00 dit is dus zonder de verzendkosten.


November 2020:

Omdat Post.nl een toeslag op alle brievenbuspost en pakketpost toepast, zijn wij genoodzaakt om onze verzendtarieven te verhogen met € 0,25, deze toeslag wordt toegepast tot en met 31 december 2020.

September 2020:

Wij gaan weer open op maandag 7 september, houdt rekening met in het begin een levertijd tot circa zeven dagen, als de artikelen in voorraad zijn tot enige weken als het niet in voorraad is.

April 2020:

In verband met de vele bestellingen en oplopende levertijden, zijn wij genoodzaakt om de webwinkel van modelbouwdekombuis en historische modelbouw voor circa 3 weken te sluiten wij gaan weer open op 10 mei, excuses voor de overlast.

Dec. 2019:
In verband met aanhoudende problemen bij de bezrging van brievenbuspost, stappen wij over naar de Post.nl mogelijkheid Brievenbuspakje, hierbij krijgt u een Track & Trace-code per e-mail naar u verstuurd, waarbij u het pakje kunt volgen en wanneer het ongeveer wordt bezorgd, de kosten hiervoor bedragen: € 4,80.
Excuses voor de overlast.

Nov. 2019:

Doordat kokerpost bijna altijd langer is dan 1 meter, moeten wij bij Post.nl een toeslag betalen van excl. BTW. van € 2,95, deze kosten rekenen wij gedeeltelijk door naar u.

Aug. 2019:

Helaas hebben wij onze basis brievenbuspost moeten aanpassen in verband met stijgende kosten van € 2,85 naar € 4,80

Mei 2019:

Doordat het versturen van houten latjes met kokerpost bij Post.nl duurder is geworden zijn wij genoodzaakt om het versturen van latjes van 1 meter lengte in prijs te verhogen van € 5,95 naar
€ 7,95. 

Mei 2019:

De achterstand in de verwerking van alle bestellingen is bijna volledig weggewerkt, houdt wel rekening met een levertijd van circa 4 tot 5 dagen, indien het bestelde in voorraad is.

Jan. 2019:

Helaas zijn wij genoodzaakt om de brievenbuspost en de tarieven voor pakketpost te verhogen

Okt. 2018:

Wij zijn vanaf 1 Oktober weer volledig in bedrijf, we are at your Service.


Sept. 2018:

Met ingang van Woensdag 5 September zijn wij in verband met een bedrijfs-overname en Vakantie gesloten tot 1 Oktober, lopende bestellingen worden nog verwerkt en verstuurd, bestellingen na 5 September worden pas verwerkt en verstuurd na 1 Oktober.

Juli  2018:

In verband met werkzaamheden elders zijn wij genoodzaakt om u in te lichten dat verzending van uw bestelling maximaal 6/7 dagen kan duren, indien de bestelde artikelen voldoende in voorraad, maar wij doen ons uiterste best indien mogelijk om uw bestelling zo spoedig mogelijk te verwerken en naar u te versturen maar soms zit het tegen in verband drukte.

Mrt.  2018:

De fimpjes die op de webwinkel zijn doorgelinkd naar You Tube zijn momenteel afhankelijk welke webbrowser u gebruikt soms niet te bekijken, er zijn ook problemen met het gastenboek met het zichtbaar zijn van de code's welke moeten worden ingetypt voor het gastenboek, wij zijn bezig om deze problemen op te lossen. Excuses daarvoor.

Febr. 2018:

De Droom dvd van de Duyfken zijn weer voldoende in voorraad, ook zijn er nog andere artikelen uit Australië binnen gekomen, zoals twee boekjes en een mooie Pet van de Duyfken.

Jan. 2018:

Post.nl heeft zijn post-tarieven voor brievenbuspost verhoogd van € 2,25 naar € 2,40 doordat wij over de verzendkosten btw moeten berekenen hebben wij onze verzendkosten voor brievenbus-post verhoogd, u kunt dit lezen op de pagina Betaling & Verzending.

Dec. 2017:

De prijs van de bouwdoos van Kolderstok van de Zeven Provinciën wordt € 639,00 incl. btw., wij krijgen er 1 st. geleverd als er iemand interesse hheft dan graag eem e-mail sturen of bellen.

Zeilenset is apart te bestellen prijs is nog niet bekend.

Nov. 2017:

Ons assortiment is uitgebreid met een Mini Zandstraal Pistool van Badger de 260-3 met aparte Persluchtfles van Ghiant inhoud 750 ml. Perslucht, pistool kan ook op luchtcompressor werken max. werkdruk 5,0 Bar.

Okt. 2017:

De Zeven Provinciën 1665 van Kolderstok staat op stapel, deze wordt eind dit jaar verwacht voor de Kerst, u kunt voorinschrijven van de bouwdoos en eventueel de zeilenset.

Wij zijn genoodzaakt om de verzendkosten van briefpost te verhogen van € 2,19 naar € 2,25, verder kan binnenkort de Zeven Provinciën (van Kolderstok) bij ons worden gereserveerd.

Jan. 2017:

Na veel wikken en wegen hebben wij besloten om onze verzendkosten opnieuw aan te passen aan veranderende omstandigheden. de Brievenbuspost komt weer terug op haar oude niveau vanaf € 2,19 tot 3,95 afhankelijk van gewicht van de bestelling, de verzendkosten voor pakketten wordt iets verlaagd tot € 5,55.

Nov. 2016:

Als u wilt kunnen wij uw Cadeau inpakken met Cadeau-papier met Sint en Piet dessin, of Kerst dessin.

Het is nog niet gelukt om de daadwerkelijke voorraad op te lijnen met de voorraad aangegeven in de webwinkel, verder hopen wij deze en komende maand het assortiment verder uit te breiden met o.a. Rivarossi treinen enz.

Sept. 2016:

Deze maand hopen wij dat onze volledige daadwerkelijke voorraad wordt opgelijnd met het voorraad indicatie systeem in de webwinkel, er komt een nieuw model uit van Kolderstok Modelbouw namelijk de Duyfken, verwachtbaar medio september.

Aug. 2016:

Omdat onze enigste medewerker morgen (donderdag 25 aug.) aan zijn hand wordt geopereerd kan het langer duren voordat uw bestelling wordt verwerkt en naar u wordt verstuurd, dit kan oplopen tot maximaal zeven dagen.

Juli. 2016:

Ons assortiment Vallejo verven is uitgebreid met diverse mooie kleuren.

Mrt. 2016:

Ons nieuwe voorraadsysteem is in werking gezet, helaas is dit nog niet helemaal perfect de voorraad is nu zichtbaar, de getoonde voorraad is nog niet helemaal opgelijnd met de daadwerkelijke voorraad, maar gaande weg wordt dit beter.

En ons nieuwe verzendkosten-systeem is ook geinstalleerd, helaas is dit ook nog niet compleet opgelijnd, maar na verloop van tijd wordt dit steeds beter. 

Febr. 2016:

Corel komt met een Nieuwe Mooie Bouwdoos van de Prince of Prussia verwachtbaar eind

Februari / begin Maart, nog geen verder gegevens bekend.

Dec. 2015:

Voor een klant zijn wij dringend op zoek naar de originele bouwtekeningen van de Viermast-Schoener Argus gebouwd in 1938/39 te Heusden bij de Werf van de Haan & Oerlemans te Heusden onderstaande vindt u een afbeelding van het schip.

Nov. 2015:

Momenteel wordt er gewerkt aan een beter voorraad en levertijd-indicatie systeem waarbij uw als klant de voorraad kunt zien, in het begin zal deze nog niet helemaal correct zijn maar gaande weg wordt deze steeds beter, dit zal een paar maanden tijd nodig hebben.

Okt. 2015:

Wij hopen binnenkort ons assortiment uit te breiden met modeltreinen van Rivarossi en Hornby en de daarbij behorende benodigdheden.

Sept 2015:

Vanaf begin Oktober is te verkrijgen De bouw van een Oost-Indiëvaarder - een verzamelmap van bouwtekeningen van een Hollands Spiegelretourschip uit de Gouden Eeuw, door Scheepsbouwmeester Willem Vos.

Deze bijzondere en exclusieve verzamelmap verschijnt in een gelimiteerde oplage van 350 exemplaren en wordt u aangeboden voor de prijs van € 195,- (excl. 6,75 verzend-en verpakkingskosten).

Naast de Exclusieve verzamelmap ontvangt u geheel gratis het boek "De bouw van een Oost-Indiëvaarder" Visie op de bouw van een Oost-Indiëvaarder, waarin Scheepsbouwmeester Willem Vos zijn unieke vakkennis en ervaring op papier heeft gezet.

 Aug 2015:

Vanaf 21 augustus is bij ons te verkrijgen de Nieuwe Bouwdoos van de Batavia AD 1628 voorraad twee stuks, wij helpen u ook als u vragen heeft of als u ergens niet uit komt.

Historische Modelbouw de Beste Service in het Land. 

Binnenkort bij ons te verkrijgen de bouwdoos van de Batavia AD1628 te verkrijgen voor de Prijs van € 389,- incl. verzendkosten, later dit jaar is er ook een zeilenset te verkrijgen.

Het is een bouwdoos bedoelt voor de modelbouwer die reeds een paar schepen heeft gebouwd.

Juni 2015:

Wij staan zaterdag 27 en zondag 28 Juni op de voormalige Rijkswef Willemsoord Historsch Weekend te Den Helder in gebouw 66, dus komt alleen.

Mei 2015:

Momenteel zijn wij druk bezig met het digitaliseren van de bouwtekening van de Mijnenjager van de Alkmaar klasse, op deze tekening komt ook een volledig spantenplan met alle benodigde spanten en natuurlijk de kiel.
Mogelijk komen de bouwtekeningen binnenkort beschikbaar.
Verder zijn wij bezig om de Nederlandse bouwbeschrijving van de Dolphyn te verbeteren met een stuklijst.

April 2015:


Binnenkort kunt u ook bij ons vitrinekasten bestellen lengte van 40 cm. tot 1,20 m., Hoogte tot 1,2 m., Breedte op uw wensen (indien constructief mogelijk).
De stijlen, bovenkozijn en onderrand worden uitgevoerd in PADOEK een hele mooie tropische houtsoort, de grondplaat wordt uitgevoerd van multiplex 15 mm. in een zwarte kleur, de middensteun onder de grondplaat waar het meeste gewicht op komt van het modelschip wordt uitgevoerd in Mahonie, het PADOEK wordt behandeld conform uw wensen. 
Uiteraard is er veiligheidsglas op maat voor de vitrinekasten te leveren.

Ook zijn binnenkort te verkrijgen basis grondplaten ook uitgevoerd in PADOEK en EIKEN met een dikte van 20 of 25 mm., voorzien van een mooie afgewerkte profiel-rand.

Maart 2015:

Wij hopen als alles mee zit komend jaar met een kwaliteits bouwdoos op de markt te komen van de Lemster-Aak De Groene Draeck, en hopelijk volgend jaar met De Batavia.

En binnenkort wordt aan ons assortiment toegevoegd een set Duits-talige Bouwtekeningen van een Hollandse Galjoot.

Januari 2015:

Wij hebben nog een DVD kunnen bemachtigen van Horatio Hornblower een mooie en interessante Serie over de periode rond 1800.

November 2014:

Wij hebben bijna al het resterende scheepsbeslag overgenomen van de oude winkel van Authentic Ship Models welke in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam was gevestigd, geleidelijk wordt dit aan de webwinkel toegevoegd.