* B-25 Mitchelll Tweede Wereldoorlog Bommenwerper 805

Prachtige Bouwdoos van de B-25 Mitchell.

De B-25 Mitchell was een van de meest opvallende middenklasse bommenwerpers van de Tweede Wereldoorlog. Ontworpen in midden van 1939, het eerste Productie toestel vloog in Augustus 1940 en het eerste operationele succes werd gescoord op December 1941 met de vernietiging van een Japanse Onderzeeër. in April 1942. 16 B-25's maakte een historische aanval op Tokio opererend vanaf het Vliegdekschip USS Hornet onder het Bevel van Generaal Doolittle- een aanval die weinig schade deed, maar gaf de Verenigde Staten een geweldige psychologische lift tijdens de eerste dagen van de Stille Oceaan vijandelijkheden. Tijdens de oorlogsjaren, de RAF., de Sovjet-Unie, China, Brazilië en Nederland gebruikten ook de B-25. De "H" uitvoering met 16 mitrailleurs en een 75 mm. kanon was de meest dodelijke tweemotorige bommenwerper van de Tweede Wereldoorlog.

zoomzoom b-25 mitchel 805 a.jpg b-25 mitchel 805 2 a.jpgPrachtige Bouwdoos van de B-25 Mitchell Tweede Wereldoorlog Bommenwerper, dit model moet nog geheel worden gebouwd, en bestaat voornamelijk uit Balsa hout, u heeft enkel een scherp hobbymes, houtlijm en eventueel verf nodig om dit model te bouwen.

Andere kenmerken van deze bouwdoos: volledige set van decals, op schaal wielen, plastic kappen, gondels en canopies, en alle materiaal voor U-control installatie inclusief een Giullow omtworpen U- control bedieningshendel. hoewel deze bouwdoos in ontworpen als een "J" model is voorzien van een speciaal gevormde plastic neus voor omzetting in het bekende "H" type.

Helaas nog met Engels-talige Bouwbeschrijving.

Binnenkort met Nederlandse Bouwtekeningen.

Bijzonderheden:

♥ Spanwijdte Vleugels: 67,31 cm.

♥ Schaal: 1:32

€ 111,60
Aantal:

Voorraad: 2 stuks.
beschikbaarheid