* Lemsteraak

Een Prachtig boek over de Lemsteraken.

Pure emotie, bijna dramatisch mooi is het om een Lemsteraak scherp afgetekend tegen de dreigende luchten te zien varen. De Lemsteraak laat zich slechts door superlatieven beschrijven. Welk ander schip kent zo'n rijke historie ?. Vanuit haar oorspronkelijke functie als superieur werkschip, van levensbelang voor de visserij, is zij geëvalueerd tot het schip dat zij nu is. De schepen die nu door hypermoderne lasertechnieken worden gesneden en gebouwd zijn onverslaanbaar in snelheid en comfort. Ze delen echter allen hun DNA met de schepen die in het begin van de vorige Eeuw door Vakkundig Handwerk tot stand kwamen.

zoomzoomzoomzoomzoomzoom lemsteraken boek 1a.jpg lemsteraken boek 2a.jpg lemsteraken boek 3 a.jpg lemsteraken boek 4 a.jpg lemsteraken boek 5 a.jpg lemsteraken boek 6 a.jpgNaslagwerk:

Al meer dan honderd jaar siert de Lemsteraak met haar fraai lijnen de Nederlandse wateren. Dit schitterende schip verdient een Prachtig Naslagwerk. Uitgeverij PENN.nl werkt aan dit unieke boekwerk over de Lemsteraak in al haar glorie. Een caleidoscoop van meer dan 110 jaar ijzeren/stalen Lemsteraken, van Eersteling to Warber. Na de zomer van 2012, of zo veel later als nodig is, verscheen het. De werktitel De Lemsteraak. Waarschijnlijk wordt dat straks ook de echte Titel. Hierin worden oude en nieuwe aken beschreven. Zowel de functionaliteit van visaken komt aan de orde als de fascinatie voor het snelzeilen model.
Om veel aspecten goed in woord en beeld te krijgen, is een breed samengestelde groep medewerkers gevraagd om een bijdrage. Het begint, om een beeld te geven, met de visserij bij Lemmer op de Zuiderzee. En het eindigt bij de nieuwste vindingen om nog sneller en gerieflijker met deze schepen te varen. Daartussen zit het verhaal van ontwerpen, bouwwijzen en tuigage's, de (bescheiden) scheepssier en inbouwmotoren.

Een register van Aken:

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk Lemsteraken en alle bouwers van Lemsteraken in het boek op te nemen. Daartoe wordt een register van Lemsteraken samengesteld waarin per Aak de typerende bijzonderheden en enkele illlustraties kunnen worden opgenomen. Van een aantal geselecteerde Aken worden bovendien pagina grote foto's opgenomen. Deze "Eregalerij" bevat deels historisch belangwekkende Lemsteraken, die met "Een boeiend verhaal" in het boek worden beschreven. En de selectie bevat bijzondere Lemsteraken, waarvan de eigenaar graag structureel wil participeren in dit boek-project.

Auteurs en medewerkers: Dirk Blom jr.; Andre Hoek; Dirk Huizinga; Klaas Jansma; Niels Moerke; Hielke Roelevink (fotografie); Marten Sandburg (fotografie); Willem Steen en Peter Tolsma.

Groot formaat, full colour, 400 pagina's.

HELAAS NIET MEER LEVERBAAR.


 
€ 52,10
Aantal:

Niet meer op voorraad. Levertijd: helaas niet meer leverbaar.
beschikbaarheid