* Troch de Wyn (Door de Wind, Overstag)

Troch de Wyn (Door de Wind, Overstag).

3e Herziene Druk van Uitgeverij PENN c.

De eer staat op het spel, niet meer en niet minder. Achter de spectaculaire sport licht het boeiende verhaal van duizenden bedrijfs-schepen.
Schippers, hun familie, de lading, het vaargebied en de bouwers: er is veel te vertellen. Het boek " Troch de Wyn "(door de Wind, Overstag) bevat die verhalen en duizenden illustraties. Ook de jongste geschiedenis van het Skûtsjesilen is op 576 paginia's beschreven.
zoomzoomzoom boek troch de wyn 1.jpg boek troch de wyn 2a.jpg boek troch de wyn 3a.jpgNog steeds strijden zo'n tachtig Friese Skûtsjes om de hoogste eer bij de SKS en IFKS. Prachtig ontworpen binnenschepen zijn het, speciaal gebouwd voor de Friese wateren. tot de Tweede Wereldoorlog beheersten deze schepen het transport op klein water. Aan boord voeren schippersfamilies, die betere tijden hadden gekend, maar ook een diepe crisis hadden overleefd. Over die mensen, de schepen, de bouwers en de wateren waar de Skûtsjes voeren gaat dit Prachtige, Kloeke Naslagwerk. De Kundigste Auteurs hebben eraan meegewerkt. En het boek staat vol Prachtige, Unieke Foto's.

NU AL DE DERDE DRUK !!.

Anderhalf jaar nadat de eerste editie van de Skûtsjebijbel Troch de Wyn is verschenen (augustus 2011), is de derde druk op 20 december verschenen. De eerste twee drukken, zo'n 3000 exemplaren in totaal, zijn compleet uitverkocht.

Omdat er nog steeds meer vraag komt van niet-Friezen, is het bestaande boek uitgebreid met een groot hoofdstuk over het Skûtsjesilen over de laatste 45 jaar. De ondertiteling wordt dan ook een beetje aangepast. Het wordt nu: Troch de Wyn, Skûtsjes en schippers, werkers en zeilers 1862-2012.
€ 59,00
Aantal:

Voorraad: 6 stuks.
beschikbaarheid