H.M.S. Bounty Mamoli MV52

Mooie Bouwdoos van de H.M.S. Bounty van Mamoli Art. MV52

Bijzonderheden:

♣ Schaal: 1:100
♣ Lengte: 480 mm.
♣ Hoogte: 378 mm.
♣ Volledige Spanten en Lattenbouw
♣ Inclusief beslagwerk

De naam van de Bounty het fegat van de Royal British Navy (Koninklijke Britse Marine) is onlosmakelijk aan Kapitein Bligh en aan zijn wisselvalligheden die de bemanning tot muiterij dreven. Het schip vertrok in December naar Tahiti.

Tijdens de terugreis, door de stricte discipline van de Kapitein die in sterk constrast stond met het verblijf op Tahiti, begon er ontevredenheid onder de bemanning te groeien, al spoedig leidde dit tot muiterij.

Christian Fletcher nam het bevel over van het schip en dwong Kapitein Bligh het schip te verlaten op een sloep met nog 18 anderen. Na een gevaarlijke tocht van meer dan 4000 zeemijlen (7408 km), bereikte Bligh het eiland van Timor en daarna Engeland.

De Bounty ging terug naar Tahiti waar een deel van de bemanning achterbleef. Daarna voer het naar Pitcairn Isle waar Fletcher en de resterende groep mannen zich vestigden.

Pas 20 jaar later werd de groep die zich in Tahiti hadden gevestigd gevangen genomen en aangeklaagd door de Engelsen. slechts drie zeelieden werden veroordeeld, de andere werden vrijgesproken.

GEEN VOORRAAD !!.
zoomzoomzoomzoomzoomzoomzoom bounty mv 52 7 a.jpg bounty mv52 2jpg.jpg bounty mv52 3.jpg bounty mv52 4jpg.jpg bounty mv52 5.jpg bounty mv52 6.jpg bounty mv52.jpg€ 186,95
Aantal:

Niet meer op voorraad.
beschikbaarheid