* Panzer Kampfwagen IV Ausf. H4 met Wapening

Duitse Panzer IV Ausf. H met Wapening. 13233.

Een Panzerkampfwagen IV, afgekort PzKpfw IV, ook bekend als de Panzer IC, was een tank die tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitsland werd ingezet.
Er werden ruim 8500 exemplaren gebouwd en alleen al door dit grote aantal was ze belangrijker voor de Duitse oorlogs-inspanning dan betere Duitse tanks zoals de Panter en de Tiger I en Tiger II. Aan het Oostfront was ze in sommige opzichten verouderd ten opzichte van de T-34.

De PzKpfw IV vindt zijn oorsprong in de clandestiene tankontwikkeling tijdens de Weimar-republiek, toen er een aantal projecten gaande waren die de mogelijkheid van een tank voor infanterie-ondersteuning moesten onderzoeken. Op 11 januari 1934 werden die geconcretiseerd tot een formele aanbesteding aan Rheinmetall-Borsig, Daimler en Krupp voor een tank van 20 ton, het VK (VersuchsKraftfahrzeug) 2001. In 1935 kreeg Krupp de opdracht voor het ontwikkelen van de VK 618, 7,5cm. GeschutzPanzerwagen, een type met een bladveerophanging die goedkoper was dan de torsiestaaf-ophanging die Krupp eerst voorstelde. dit zou een fatale beslissing blijken te zijn. In april 1936 werd de naam veranderd in Panzerkampfwagen IV (VK622). Het eerste productie-exemplaar (modelregistratie SonderKraftfahrzeug 161) verscheen in oktober 1937. Er werden vele verschillende versies (Ausfürhingen, in de stukken altijd afgekort tot Ausf.) geproduceerd.

Bouwdoos bevat kleine/scherpe onderdelen, geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar en ouder.

Compleet met alle onderdelen excl verf en lijm.

Schaal: 1:35
zoomzoom academy panzer iv ausf. h with armor 13233 a.jpg academy panzer iv ausf. h met wapening 13233 a.jpg€ 19,20
Aantal:

Voorraad: 1 stuks.
beschikbaarheid