Fair Firefly Mk. IV/V. Koninklijke M.L.D.

Fairey Firefly Mk. IV/V Foreign Service SH 48041.

De Fairey Firefly Mk. IV/V  was een Britse Twwede Wereldoorlog - tijdperk - vliegdekschip gedragen gevechtsvliegtuig en anti-onderzeeboot vliegtuig van de Fleer Air Arm (F.A.A.).

Het was een superieur in prestaties en vuurkracht ten opzichte van zijn voorganger, De Fulmar, maar werd pas aan het einde van de oorlog opgenomen in operationele dienst. Ontworpen rond het hedendaagse F.A.A. concept van een twee-zits vloot verkenner/jachtvlieger, waren de piloot en de wapenofficier ondergebracht in twee aparte stations. Het ontwerp bleek sterk, lange-afstand en volgzaam in vliegdek operaties te zijn, hoewel de beperkingen van een enkele motor in een zwaar casco de prestaties verminderden.
 De Fairey Firefly  diende in de Tweede Wereldoorlog als een marine jachtvlieger, maar in de naoorlogse dienst, hoewel het werd vervangen door modernere vliegtuigen, werd de Firefly aangepast aan andere functies, met inbegrip van luchtaanvallen en anti-onderzeeboot oorlogsvoering, een blijvende steunpilaar van de F.A.A. tot het midde nvan de jaren 1950.
Zowel het Verenigd Koninkrijk en Australische Firelfly's vlogen grondaanval operaties vanaf verschillende vliegdekschepen in de Koreaanse Oorlog. In buitenlandse diensten, het type was in samenwerking met de Marine Luchtvaart Diesnt van Australië, Canada, India en Nederland waarvan de Firefly's in Nederlandse-Guinea een aantal lucht-aanvallen verrichten zo laat als 1962.

Waarschuwing bouwdoos bevat kleine en scherpe onderdelen, geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar en ouder.

Technische specificaties:

Spanwijdte: 12,9 m.
Lengte: 11,7 m.
Maximum snelheid: 590 km/h.
Actieradius: 1223 km.
Maximum Hoogte: 9730 m.
Bewapening: 4 20 mm. Aden mitrailleur,454 kg aan bommen en 27,24 kg aan raketten.

Bouwdoos incl alle onderdelen zonder excl verf en lijm, met bouwbeschrijving d.m.v. afbeeldingen.

Schaal: 1:48
zoomzoomzoomzoom fairey firefly mk.iv-v sh 48041.jpg fairey firefly mk.iv-v sh 48041 2 a.jpg fairey firefly mk.iv-v sh 48041 3 a.jpg fairey firefly mk. iv-v mld.jpg

Video:


€ 39,95
Aantal:

Voorraad: 4 stuks.
beschikbaarheid