De Duyfken 1606 Droom DVD

De Duyfken 1606 Droom DVD.

Gedetailleerd beschrijving:

Een onvergetelijke reis .... van droom naar werkelijkheid als de replica Duyfken (kleine duif) vorm krijgt, zeilennd voor de eerste keer en begint een expeditie in het ontstaan van de moderne maritieme geschiedenis van Australië.
zoom duyfken dream-dvd .jpg

Video:


De Duyfken was een Nederlands verkenningsjacht, (scheepstype Pinas) dat een snel schip was. Het had ruimte voor een bemanning van 20 man, en 25 last, en was geschikt vooral voor ondiepe wateren, Het voer in 1596 in de eerste Expeditie naar Oostindië, en in 1606 naar het huidige Papoea-Nieuw-Guinea en Noord-Australië onder Kapitein Willem Jansz. in opdracht van de V.O.C. Het was daarmee het eerste schip dat Australië voor de Europeanen ontdekte.

Het schip werd in 1595 gebouwd en voer uit van het eiland Texel. Jan Dignums en Simon Lambrechtse Mau waren de eerste schippers. Door onhandigheid kwamen de Nederlanders in conflict met de Portugezen en de Bantammers.
In December 1603 voer het schip uit onder Admiraal Steven van der Hagen. Het ging op 22 juni in Swakopmund, Namibië aan land, een maand later was het schip teruggedreven naar de rivier de Ligonha, tegenwoordig Angola. Het schip kwam op 31 december 104 aan in Bantam.

Op 28 november 1605 begon Willem Jansz. met de Duyfken aan een onderzoekingstocht, waarbij hij de zuidkust van Nieuw-Guinea en de oostkust van de Golf van Carpentaria bereikte. De overige schepen waren teruggevaren naar het Vaderland. In juni 1606 was het schip terug in Bantam.

In 1612 was Adraen Maartensz. Block bevelhebber over de Duyfken. Op 18 juni 1617 verging de Duyfken in een storm, op weg naar Madagaskar, samen met het schip Middelburg tussen Suratte en Damão. Het volk, 25.000 realen en 25 stuks geschut werden gered. Commandeur was Pieter van den Broecke.

Een reconstructie van de Duyfken is gebouwd in Australië door de Duyfken Replica Foundation. Hij werd op 24 januari 1999 gedoopt in Fremantle, West-Australië. Na enkele proefvaarten voer de Duyfken naar Nederland, via Indonesië, Mauritius en Zuid-Afrika en weer terug. 

Duur: 75 minuten.

Momenteel niet meer in voorraad, zijn besteld verwachtbaar ca. 15 december.
€ 26,95
Aantal:

Voorraad: 5 stuks.
beschikbaarheid