UH-1F Iroquois (Huey) Helikopter

UH-1F Iroquois (Huey) Helikopter van Easy Model Artnr. 36918.

De Bell UH-1 Iroquois is een veelzijdige militaire helikopter die bekend werd onder de naam "Huey" - een verbasterde afkorting van Helicopter Utility - en van de Vietnam-oorlog. Er is bijna geen ondersteunde of operationele taak op te noemen waarvoor dit toestel ergens ter wereld is ingezet
Het toestel is vrijwel over de gehele wereld geëporteerd en verricht naast enkele militairte doelen nu vooral civiele diensten.

Ook in Nederland heeft de Huey gevlogen. Van 1962 tot 1977 vloog de UH-1B bij de toenmalige Marine Luchtvaartdienst bij de squadrons 1 en 7. Vanaf 1994 zijn er in Italië in licentie gebouwde Agusta Bell AB412SP's (Huey II) in gebruik bij de luchtmacht voor het uitvoeren van search and rescue (SAR) taken vanaf de vliegbasis Leeuwarden. Deze helikopters zijn uitgerust met een vierbladige rotor.

Afgebouwd Model.

Schaal: 1:72 Lengte: 223 mm. Rotor diameter: 170 mm. 

zoomzoomzoom uh-1f huey 1.jpg huey 1.jpg uh-1f huey.jpg€ 19,95
U kunt nu niet bestellen.

Wij zijn met vakantie vanaf 5 augustus tot 22 augustus. gedurende deze periode geen bestellingen plaatsen, in de aanloop naar onze vakantie proberen wij nog zoveel mogelijk bestellingen te verwerken en naar u te versturen, na de vakantie zijn wij u weer van dienst, houdt aub. in gedachten dat modelbouw fabrikanten in zuid-Europa gedurende de gehele maand agustus zijn gesloten i.v.m. vakantie.

Excuses voor de overlast.

Vanaf 15 juni kan er niet meer betaald worden met iDEAL, omdat onze webwinkel nog niet is uitgerust met een nieuwe Versie van iDEAL.
Daarom moet u vooruitbetalen naar onze bankrekening: NL52 INGB 0663 3624 90 Historische Modelbouw en onder vermelding van uw bestelnummer. 

Houdt u aub. rekening met een levertijd van ongeveer een week, voor artikelen die in voorraad zijn.
Voor artikelen die niet in voorraad zijn, moet u rekening houden met een levertijd van minimaal twee weken of langer.
Dit kan oplopen tot meerdere weken of maanden.

Excuses voor de overlast.
Voorraad: 1 stuks.
beschikbaarheid