* Friesland Linieschip

Het Linieschip Friesland werd ook wel Groot Frisia of Frisia genoemd.

Het schip is gebouwd in 1665 op de Admiraliteitswerf te Harlingen. In 1666 werd de Friesland het vlaggeschip van Tjerk Hiddes de Vries, met 340 matrozen en 55 zeesoldaten. Onder Michiel Adriaen de Ruyter deelgenomen aan de Vierdaagse Zeeslag (11-14 juni 1666) tegen Engeland (24 doden, 15 gewonden). In augustus van dat jaar de Tweedaagse Zeeslag. Bij deze slag raakte Tjerk Hiddes dodelijk gewond. Hans Willem baron van Ayla werd de nieuwe Luitenant-Admiraal. Onder Michiel Adriaen de Ruyter deelgenomen aan de tocht naar Chatham. In 1692 werd Hidde Sjoers de Vries (neef van Tjerk Hiddes) de nieuwe kapitein. Een linieschip is een groot Oorlogsschip dat voldoende weerstands-vermogen had om in kiellinie (achter elkaar) de zeeslag in te gaan. Deze kiellinie raakte rond 1650 in zwang. Linieschepen vormden de kern van de vloot. Ze waren volledig getuigd met drie (soms vier) masten. Ze voerden tussen de 50 en 110 stukken geschut, opgesteld op twee (soms drie) dekken. Door de ondiepten voor de Nederlandse kust waren de Nederlandse linieschepen vaak kleiner dan de Engelse. Soms werden oude Oostindiëvaarders omgebouwd tot linieschip. Dat voldeed echter niet. In de loop van de tijd werd het linieschip groter. Deze ruimte werd niet gebruikt voor meer kanons maar voor vergroting van het kaliber van de kanons. In navolging van Engeland werd ook in Nederland de platte spiegel van het linieschip vervangen door een ronde spiegel (eind 17e Eeuw). Ook verminderde de zeeg en de hoogte van de achteropbouw. 

Het modelschip is vervaardigd volgens de planken op spanten methode en zoals u kunt zien vervaardigd van goede en duurzame houtsoorten, de versieringen zijn vervaardigd van metaal.

UITVOERING: BLANK GELAKTE ROMP.

U wordt aangeraden om het modelschip te plaatsen in een glazen vitrinekast.

Lengte: 80 cm.
Hoogte: 78 cm.
Breedte: 19 cm.

Het modelschip wordt verzonden in een degelijk transport-krat.

Wijzigingen voorbehouden.

LET OP DIT IS EEN AFGEBOUWD MODELSCHIP.

VERZENDKOSTEN VOOR BUITENLAND OP AANVRAAG.

GEEN VOORRAAD.

LEVERING 1 TOT DRIE MAANDEN.

zoomzoomzoomzoomzoom friesland.jpg friesland 1.jpg friesland 2.jpg friesland 3.jpg friesland 4.jpg€ 465,00
Doordat de levertijd blijft oplopen, hebben wij besloten om de twee webwinkels van historische modelbouw & modelbouwdekombuis zondagavond 22 januari omstreeks 23:00 te sluiten om de vele bestellingen te kunnen verwerken, omdat wij nog lang niet alle bestellingen hebben kunnen verwerken en hebben kunnen versturen, gaan wij voorlopig nog niet open, aanstaande zondagavond 5 februari omstreeks 23:00 gaan de beide webwinkel weer open.
Excuses voor de overlast. 

Vanaf 19 juli kan er niet meer betaald worden met iDEAL, omdat onze webwinkel nog niet is uitgerust met een nieuwe Versie van iDEAL.
Daarom moet u vooruitbetalen naar onze bankrekening: NL52 INGB 0663 3624 90 Historische Modelbouw en onder vermelding van uw bestelnummer. 

Houdt u aub. rekening met een levertijd van ongeveer 12 dagen, voor artikelen die in voorraad zijn.
Voor artikelen die niet in voorraad zijn, moet u rekening houden met een levertijd van minimaal twee weken of langer.
Dit kan oplopen tot meerdere weken of maanden.

Excuses voor de overlast.Niet meer op voorraad. Levertijd: 1 tot drie maanden
beschikbaarheid