* Duyfken Verkenningsjacht

De Duyfken was een Nederlands verkenningsjacht, (scheepstype Pinas) dat snel kon varen. Het had ruimte voor 20 bemanningsleden, 25 last, en was vooral geschikt voor ondiepe wateren. Het voer in 1596 in de eerste expeditie naar Oostindië, en in 1606 naar het huidige Papoea-Nieuw-Guinea en Noord-Australië onder kapitein Willem Jansz in opdracht van de VOC. Het was daarmee het schip dat Australië voor de Europeanen ontdekte.

Het schip werd in 1595 gebouwd en voer uit van het eiland Texel. Jan Dignums en Simon Lambrechtse Mau waren de eerste schippers. Door onhandigheid kwamen de Nederlanders in conflict met de Portugezen en de Bantammers. In december 1603 voer het schip onder Admiraal Steven van der Hagen. Het ging op 22 juni in Swakopmund, Namibië aan land, een maand later was het schip teruggedreven naar de rivier de Ligonha, tegenwoordig angola. Het schip kwam op 31 december 1604 aan in Bantam.
Op 28 november 1605 begon Willem Jansz met de Duyfken aan een onderzoekstocht, waarbij hij de zuidkust van Nieuw-Guinea en de oostkust van de Golf van Carpentaria bereikte. De overige schepen waren teruggevaren naar het Vaderland. In juni 1606 was het schip terug in Bantam.
In 1612 was Adriaen Maertensz. Block bevelhebber over de Duyfken. Op juni 1617 verging de Duyfken in een storm, op weg  naar Madagaskar, samen met het schip Middelburg tuseen Suratte en Damão. de bemanning, 25.000 realen en 25 stuks geschut werden gered. Commandeur was Pieter van den Broecke.

Het modelschip is vervaardigd volgens de planken op spanten methode en zoals u kunt zien vervaardigd van goede en duurzame houtsoorten, de versieringen zijn vervaardigd van metaal.

U wordt aangeraden om het modelschip te plaatsen in een glazen vitrinekast.

Lengte: 80 cm.
Hoogte: 78 cm.
Breedte: 19 cm.

Het modelschip wordt verzonden in een degelijk transport-krat geplaatst in een verzenddoos.

Wijzigingen voor behouden.

LET OP DIT IS EEN AFGEBOUWD MODELSCHIP.

HELAAS NIET MEER LEVERBAAR.

zoomzoomzoomzoomzoomzoom duyfken.jpg duyfken (1).jpg duyfken (2).jpg duyfken (3).jpg duyfken (4).jpg duyfken (5).jpg€ 395,00
U kunt nu niet bestellen.

Wij zijn met vakantie vanaf 5 augustus tot 22 augustus. gedurende deze periode geen bestellingen plaatsen, in de aanloop naar onze vakantie proberen wij nog zoveel mogelijk bestellingen te verwerken en naar u te versturen, na de vakantie zijn wij u weer van dienst, houdt aub. in gedachten dat modelbouw fabrikanten in zuid-Europa gedurende de gehele maand agustus zijn gesloten i.v.m. vakantie.

Excuses voor de overlast.

Vanaf 15 juni kan er niet meer betaald worden met iDEAL, omdat onze webwinkel nog niet is uitgerust met een nieuwe Versie van iDEAL.
Daarom moet u vooruitbetalen naar onze bankrekening: NL52 INGB 0663 3624 90 Historische Modelbouw en onder vermelding van uw bestelnummer. 

Houdt u aub. rekening met een levertijd van ongeveer een week, voor artikelen die in voorraad zijn.
Voor artikelen die niet in voorraad zijn, moet u rekening houden met een levertijd van minimaal twee weken of langer.
Dit kan oplopen tot meerdere weken of maanden.

Excuses voor de overlast.
Niet meer op voorraad. Levertijd: NIET BEKEND.
beschikbaarheid