* Duyfken Verkenningsjacht

De Duyfken was een Nederlands verkenningsjacht, (scheepstype Pinas) dat snel kon varen. Het had ruimte voor 20 bemanningsleden, 25 last, en was vooral geschikt voor ondiepe wateren. Het voer in 1596 in de eerste expeditie naar Oostindië, en in 1606 naar het huidige Papoea-Nieuw-Guinea en Noord-Australië onder kapitein Willem Jansz in opdracht van de VOC. Het was daarmee het schip dat Australië voor de Europeanen ontdekte.

Het schip werd in 1595 gebouwd en voer uit van het eiland Texel. Jan Dignums en Simon Lambrechtse Mau waren de eerste schippers. Door onhandigheid kwamen de Nederlanders in conflict met de Portugezen en de Bantammers. In december 1603 voer het schip onder Admiraal Steven van der Hagen. Het ging op 22 juni in Swakopmund, Namibië aan land, een maand later was het schip teruggedreven naar de rivier de Ligonha, tegenwoordig angola. Het schip kwam op 31 december 1604 aan in Bantam.
Op 28 november 1605 begon Willem Jansz met de Duyfken aan een onderzoekstocht, waarbij hij de zuidkust van Nieuw-Guinea en de oostkust van de Golf van Carpentaria bereikte. De overige schepen waren teruggevaren naar het Vaderland. In juni 1606 was het schip terug in Bantam.
In 1612 was Adriaen Maertensz. Block bevelhebber over de Duyfken. Op juni 1617 verging de Duyfken in een storm, op weg  naar Madagaskar, samen met het schip Middelburg tuseen Suratte en Damão. de bemanning, 25.000 realen en 25 stuks geschut werden gered. Commandeur was Pieter van den Broecke.

Het modelschip is vervaardigd volgens de planken op spanten methode en zoals u kunt zien vervaardigd van goede en duurzame houtsoorten, de versieringen zijn vervaardigd van metaal.

U wordt aangeraden om het modelschip te plaatsen in een glazen vitrinekast.

Lengte: 80 cm.
Hoogte: 78 cm.
Breedte: 19 cm.

Het modelschip wordt verzonden in een degelijk transport-krat geplaatst in een verzenddoos.

Wijzigingen voor behouden.

LET OP DIT IS EEN AFGEBOUWD MODELSCHIP.

VERZENDKOSTEN VOOR BUITENLAND OP AANVRAAG. 

VOORRAAD 2 ST.

zoomzoomzoomzoomzoomzoom duyfken.jpg duyfken (1).jpg duyfken (2).jpg duyfken (3).jpg duyfken (4).jpg duyfken (5).jpg € 395,00   € 374,97
Helaas blijven wij gesloten tot nader order, wij kunnen nog steeds brievenbuspakjes en pakketten versturen, helaas heeft post.nl een dag-maximum ingesteld, houdt u daarom rekening met een langere uitlevertijd, mogelijk tot na de kerstdagen.

Excuses voor de overlast.

VERDER WENSEN WIJ IEDEREEN PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN VOOR SPOEDIG NIEUWJAAR. 

Helaas is door de vele bestellingen de levertijd inmiddels opgelopen tot 14 dagen voor artikelen die in voorraad zijn, voor artikelen die niet in voorraad zijn loopt dit nog verder op.
Houdt u daarmee rekening als u besteld. 
Excuses voor de overlast.


Verwacht in het begin voorlopig een levertijd van één tot circa twee weken, als artikelen in voorraad zijn, indien deze niet in voorraad zijn met enige weken, excuses voor de overlast.


Voorraad: 3 stuks.
beschikbaarheid