Lemsteraak Catalina 1:64 MM61

Mooie Bouwdoos van de Lemsteraak Catalina

De Lemsteraak, De eerste Lemsteraken werden gebouwd in 1876 op de Gebroeders de Boer scheepswerf in Lemmer, Friesland.
De originele lengte van deze Lemsteraken was oorpronkelijk 36 voet maar geleidelijk verlengd naar 38, 40 en 42 voet.
In 1902, begon de scheepswef met bouwen van Lemsteraken met een stalen romp en nam de lengte toe tot 45, 47 en 50 voet. De Lemsteraak was oorspronkelijk een vissersvaartuig voor gebruik op het Noordelijke deel van de toenmalige nog steeds open Zuiderzee, waar gedurende wind tegen het tij, vaak zeer gemene zeeën ontstonden. Daarom was het schip zeer zeewaardig ontworpen en ze beschikte over uitstekende zeileigenschappen. Deze eigenschappen maken de Lemsteraak tot één van de beste en mooiste Nederlandse ronde zeiljachten. Afkomstig uit Friesland in het noorden van Nederland, de Lemsteraak won zo ook het hart van vele jachtliefhebbers, en in 1907 bouwde de scheepswerf "Gebroeders De Boer"het eerste stalen rompzeiljacht, genaamd "Antje". De bekendste Lemsteraak is ongetwijfeld "De Groene Dreack, ontworpen door A. de Boer en gebouwd door G. de Vries Lentsch jr. in Amsterdam, en op 15 juni 1957 gepresenteerd aan de Nederlandse kroonprinses Hr.Ms. Prinses Beatrix.
zoomzoomzoom lemster aak mm61.jpg mamoli catalina mm61 a.jpg mamoli catalina mm61 2 a.jpg

Video:


Bijzonderheden:
  • Schaal: 1:64
  • Lengte: 310 mm.
  • Hoogte: 265 mm. 
Uitvoering: Voorbewerkt CNC gefreesde Houten Romp.

Mamoli Dusek brengt een reeks bouwdozen op de markt, die hoewel in miniatuur, het concept van scheepsbouw onveranderd handhaaft. De constructie van het model wordt gemakkelijker gemaakt door de CNC gefreesde romp en door de schematische weergave van de tekeningen op ware grootte 1:1, het maakt eenvoudig te lezen voor beginners in het modelbouwen van schepen en makkelijker werk voor de modelbouwer in spé en voor de ervaren modelbouwers. Met het oog op het exclusieve gebruik van een kostbaar materiaal als hout, is het gebouwde model zo winnend dat het op hetzelfde niveau staat met moeilijke producties om minder gereduceerde schalen. 
€ 72,95
Doordat de levertijd blijft oplopen, hebben wij besloten om de twee webwinkels van historische modelbouw & modelbouwdekombuis zondagavond 22 januari omstreeks 23:00 te sluiten om de vele bestellingen te kunnen verwerken, omdat wij nog lang niet alle bestellingen hebben kunnen verwerken en hebben kunnen versturen, gaan wij voorlopig nog niet open, aanstaande zondagavond 5 februari omstreeks 23:00 gaan de beide webwinkel weer open.
Excuses voor de overlast. 

Vanaf 19 juli kan er niet meer betaald worden met iDEAL, omdat onze webwinkel nog niet is uitgerust met een nieuwe Versie van iDEAL.
Daarom moet u vooruitbetalen naar onze bankrekening: NL52 INGB 0663 3624 90 Historische Modelbouw en onder vermelding van uw bestelnummer. 

Houdt u aub. rekening met een levertijd van ongeveer 12 dagen, voor artikelen die in voorraad zijn.
Voor artikelen die niet in voorraad zijn, moet u rekening houden met een levertijd van minimaal twee weken of langer.
Dit kan oplopen tot meerdere weken of maanden.

Excuses voor de overlast.Voorraad: 1 stuks.
beschikbaarheid