* Supermarine Spitfire 504

Mooi bouwpakket van het merk Guillows, dit model moet nog geheel worden gebouwd en bestaat voornamelijk uit Balsa houten onderdelen. U heeft enkel nog lijm een hobbymesje, schuurpapier en eventueel de benodigde verf om dit model te bouwen.

De Supermarine Spitfire was een Brits jachtvliegtuig. Het toestel werd in 1938 in productie genomen door de Supermarine Division, Vickers Armstrong LTD.. Het toestel werd gedurende de gehele Tweede Wereldoorlog ingezet door de geallieerden, voornamelijk door de R.A.F. Er werden meer in totaal 20,351 stuks gebouwd. Daarnaast bestond ook nog de variant Seafire, waarvan er 2.594 werden gebouwd.

De Spitfire valt op door zijn stroomlijn en ellipsvormige vleugels. De versie MK.XIV haalde een maximumsnelheid van 721 km/h. op een hoogte van 8000 meter. Het vliegtuig is vooral bekend door de beslissende rol die het speelde tijdens de (Battle of Britian) Slag om Engeland.

 

zoomzoom supermarine spitfire 504 1 a.jpg supermarine spitfire 504 2 a.jpgSpecificaties:

 • Lengte: 9,12 m.
 • Hoogte: 3,86 m.
 • Spanwijdte: 11,23 m.
 • Leeg Gewicht: 2309 kg.
 • Startgewicht: 3071 kg.
 • Motor: 1 x Rolls Royce Merlin 45 Supercharged V12 Engine
 • Vermogen: 1096 kW. 
 • Topsnelheid: 721 km/h.
 • Klimsnelheid: 13,5 m/s.
 • Vliegbreik: 1840 km.
 • Dienstplafond: 11300 m. 
 • Boordgeschut: 2x 20 mm. Hispano-Suiza
 • HS.404 kanon
 • 4 x 7,70 mm. Browning mitrailleurs
 • Bommen 110 divers of 1 x 230 kg


De meeste deskundigen zijn van mening dat de vliegeigenschappen van de Spitfire en zijn Duitse tegenstander, de Messerschmitt Bf 109 elkaar maar weinig ontliepen. De voordelen van de Spitfire waren de bijzondere vleugels, die een betere manoeuvreerbaarheid gaven; een groter motorvermogen en een beter zicht vanuit de cockpit; een kwestie van leven of dood voor een jachtpiloot. De bolvormige kap bood de mogelijkheid om zowel naar beneden, naar boven als in het rond te kijken. Een aanvankelijk nadeel van de Spitfires was dat de erin toegepaste Rolls-Royce Merlin-motor ter verkrijging van een maximaal vermogen met carburateurs was uitgerust, terwijl de Messerschmitt over een injectiemotor beschikte. Door de carburateurs kon de Spitfire geen steile duiken uitvoeren, omdat bij negatieve zwaartekrachten de motor te weinig brandstof kreeg en daardoor kon uitvallen.

Geen jachtvliegtuig van de Tweede Wereldoorlog verdient meer bekendheid van de Supermarine Spitfire. Tijdens de Battle of Britain, stompten de Spitfires de aanvallen van de Duitse Luftwaffe af en gesteund door de Britse Hoop in hun donkerste dagen. Het diende ook in bijna alle Lucht-gevechten tussen 1939 en 1945, En was betrokken in bijna elke grote luchtacties uitgevochten door de Royal Air Force in die tijd. Totaal werden zijn 20.351 Spitfires gebouwd bij het einde van de Oorlog.  

Bevat kleine onderdelen

Geschikt voor de jeugd vanaf een jaar of veertien of onder begeleiding van een ouder.

Specificaties model:

♥ Spanwijdte: 41,91 cm.

♥ Schaal: 1:30

 

€ 33,95
U kunt nu niet bestellen.

Wij zijn met vakantie vanaf 5 augustus tot 22 augustus. gedurende deze periode geen bestellingen plaatsen, in de aanloop naar onze vakantie proberen wij nog zoveel mogelijk bestellingen te verwerken en naar u te versturen, na de vakantie zijn wij u weer van dienst, houdt aub. in gedachten dat modelbouw fabrikanten in zuid-Europa gedurende de gehele maand agustus zijn gesloten i.v.m. vakantie.

Excuses voor de overlast.

Vanaf 15 juni kan er niet meer betaald worden met iDEAL, omdat onze webwinkel nog niet is uitgerust met een nieuwe Versie van iDEAL.
Daarom moet u vooruitbetalen naar onze bankrekening: NL52 INGB 0663 3624 90 Historische Modelbouw en onder vermelding van uw bestelnummer. 

Houdt u aub. rekening met een levertijd van ongeveer een week, voor artikelen die in voorraad zijn.
Voor artikelen die niet in voorraad zijn, moet u rekening houden met een levertijd van minimaal twee weken of langer.
Dit kan oplopen tot meerdere weken of maanden.

Excuses voor de overlast.
Voorraad: 2 stuks.
beschikbaarheid