* Nantucket Lichtschip (Light Ship)

Bouwdoos van het Nantucket Lichtschip.

Verenigde Staten lichtschip Nantucket (LV0112), ook bekend als Lightship No. 112 Nantucket, is een National Historic Landmark lichtschip dat heeft gediend op de Lichtschip Nantucket positie. Zij was het laatst dienende lichtschip en op het moment van haar inzet als een mijlpaal, een van de slechts twee kan voortbewegen op eigen kracht. Ze diende als het lichtschip voor het zoeken naar opmerkelijke schepen zoals SS United States, Queen Mary, en SS Normandië.

Haar $ 300.000 bouw-kosten, groter dan elke voorganger, die door de White Star Line in een vergoeding betaald werd voor de aanvaring en het zinken van de Verenigde Staten lichtschip LV-117 op de lichtschip positie Nantucket door RMS Olympic, een zusterschip van de RMS Titanic. Zeven van de elf bemanningsleden aan boord van het lichtschip vonden de dood bij de aanvaring. LV-112 de permanente vervanger, was bijna onverwoestbaar gebouwd, en overleefde alle andere lichtschepen, dienende tot 1983.

Ze werd uitgeroepen tot National Historic Landmark in 1989. Op dat moment, lag het schip aan de Southern Maine Vocational Technical Institute Pier in South Portland, Maine, maar zoekend langs de New England kust. Een organisatie was op zoek naar een permanente ligplaats voor haar in Portland, Maine.

Later was ze gepland om permanent een ligplaats te krijgen in Staten Island, New York, maar verbleef tijdelijk voor meerdere jaren bij Oyster Bay, New York. Enige controverse is ontstaan over schade aan werven en onooglijkheid bij Oyster Bay; andere plaatselijke bewoners wilden haar daar vasthouden.

Ze werd in oktober 2009 gekocht door de Verenigde Staten Lightship Museum (USLM) onder leidng van Robert Mannino, Jr. voor 1 $ en aangekomen op sleeptouw in de haven van Boston op 11 mei 2010. Ze zal worden hersteld in twee fasen in de komende jaren, werk dat ongeveer $ 1 miljoen zal gaan kosten. Momenteel ondergaat ze renovatie-herstelwerkzaamheden als een drijvend museum, maar is open voor het publiek in Boston Harbor Shipyard en Marina bij 256 Marginall Street in East Boston, Massachusetts. Amerika

Bijzonderheden:

  • Lengte: 438 mm.
  • Ervaring: **
  • Schaal: 1:95

Aanbevolen vanaf 10 jaar en ouder. indien nodig met ouderlijke ondersteuning.

OP=OP WORDT NIET MEER GELEVERD.

zoomzoom lindberg nantucket 70860 1 a.jpg nantucket lichtschip 2 a.jpg€ 56,25
Aantal:

Niet meer op voorraad. Levertijd: NIET MEER LEVERBAAR
beschikbaarheid
Gerelateerde artikelen: