De keuze en het gebruik van een airbrush

Voor het kiezen van een airbrush, dient men rekening te houden met de factoren die uniek zijn voor uw specifieke situatie.
Voor wat voor soort werk zal de airbrush gebruikt worden ?.
Wat voor soort materialen zullen worden bewerkt met de airbrush ?.
Wat is uw niveau van ervaring ? etc.?.
De lijst van termen, de onderstaande opengewerkt airbrush tekening, en de onderstaande referentie kaart zullen u helpen de beste airbrush te selecteren voor uw beoogde toepassing. Maar als u vragen heeft kunt u ons altijd bellen.

 

zoom airbrush tekening.jpgINTERNE MIX: geeft aan dat de lucht en verf wordt gemengd in de airbrush, het produceren van een goede vernevelde "fijne dot" spuitpatroon.
EXTERNE MIX: geeft aan dat de lucht en verf mengen buiten de airbrush het geeft het patroon van een groter, grover spuitpatroon dan interne mix airbrushes.
DUAL ACTION: verwijst naar airbrushes waarbij de trekker zowel de lucht en verf (naar beneden voor lucht, terug voor verf). Dit type airbrush maakt het mogelijk verschillende lijn diktes te spuiten.
SINGLE ACTION: verwijst naar airbrushes waarbij de trekker alleen bepalend is voor de lucht-hoeveelheid. De hoeveelheid vloeistof wordt geregeld door de naald stelschroef. Wanneer de trekker wordt ingedrukt, wordt een vooraf ingestelde hoeveelheid vloeistof verspoten.
BOVENBEKER: verwijst naar airbrushes met een boven-gemonteerde verf cup waarbij de zwaartekracht de verf in de airbrush laat lopen. Er is bij dit type airbrush een lagere luchtdruk nodig zo laag als 8-16 PSI (0,55-1,10 bar) om dit type van airbrush te laten werken.
ONDERBEKER: verwijst naar airbrushes waarbij de verf binnenkomt via een hevelbuis of verfbeker aan de onderzijde van de airbrush. Dit soort airbrush vereist tenminste 20-30 PSI (1,37-2,07 bar) voor goed functioneren.
ZIJBEKER: verwijst naar airbrushes waarbij een verfbeker in de zijkant van de airbrush is geplaatst. Dit type airbrush heeft tenminste 20 PSI (1,37 bar) nodig om te functioneren.

(1 PSI = 0,068947 bar)

Airbrushes zijn verkrijgbaar in verschillende naald/nozzle configuraties geschikt voor een scala aan spuitbare materialen.

FIJN (FINE): Het best geschikt voor dunnere materialen zoals aquarel, inkt, kleurstoffen en gouache spuiten.

MIDDEL (MEDIUM): De meest populaire keuze; zal spuiten airbrush klare verf, zoals Badger's Air-Opaque, Air-Tex, Modelflex, Freakflex, Nail-Flair, Spectra-Tex, en andere juist verdunbare acryl-verf.

ZWAAR (HEAVY): Ideaal voor zwaar gepigmenteerde en/of hogere viscositeit materialen zoals email, lakken, verminderde glazuren, gesso en vernis.

Het bepalen van welke grootte naald of nozzle die je hebt. Badger merkt de naalde en nozzle's als volgt.
Naalden (stomp einde):
FIJN (FINE): geen streep of een streep.
MIDDEL (MEDIUM): twee strepen.
ZWAAR (HEAVY): drie strepen.
Nozzle mondstuk:
FIJN (FINE): stempel XF of F.
MIDDEL (MEDIUM): stempel met IL of blanco.
ZWAAR (HEAVY): stempel met HD of L.

Opmerking:Bij het verdunnen van de verf om een spuitbare viscositeit te verkrijgen, de aanbevolen consistentie is vergelijkbaar met 2% melk.

€ 0,00
Aantal:

Niet meer op voorraad.
beschikbaarheid