* Duyfken Yacht AD 1595

Verkenningsjacht Duyfken AD 1595

In 1605 werd op initiatief van de V.O.C. door Jan Willemsz. Verschoor een expeditie opgezet "tot het ontdecken van het grote land van Nova-Guinea en andere Oost- en Suyderlanden".

Daartoe werd het kleine jacht "Duyfken" uitgerust. dit jacht, ook wel een Pinas genoemd, had al een langere staat van dienst en was uitermate geschikt gebleken voor verkenningswerk, door haar geringe diepgang en goede wendbaarheid.

Onder schipper Willem Jansz. en opperkoopman Jan Lodewijksz. Van Rosingeyn vertrok de "Duyfken" vanaf de rede van Bantam en in het daarop volgende jaar, 1606 deed het schip diverse landingen op de kust van het Zuidland om uiteindelijkop ca. 13 graden en 45 minuten zuiderbreedte wegens gebrek aan drinkwater om te keren en terug naar Banda te varen. Het punt van omkeren noemde Jansz. "Keerweer"en het heet nu nog steeds Cape Keerweer.

Deze eerste kennismaking met het nieuwe land was vanwege schermutselingen met de inheemse bevolking niet bemoedigend, maar het was wel het eerste Europese contact met een Eeuwenoud land en haar oorspronkelijke bewoners. In 1606 werd door de bemanning van het kleine schip Duyfken Australië als Nova Hollandia voor het eerst daadwerkelijk op de kaart gezet.

Het model bestaar uit lasergesneden spanten, walnoot beplanking en diverse lasergesneden onderdelen. Bouwbeschrijving op basis van foto's, tuigagebeschrijving op basis van diverse foto's en tekening.

Het model is inclusief (zelfmaak) zeilenset. Op het dek zijn vier zichtbare kanons geplaatst. In de Scheepsromp zijn naast deze vier kanonspoorten ook vier dichte poorten aanwezig. Indien gewenst kunnen 4 extra kanons besteld worden om in totaal 8 stuks te plaatsen.

De prijs hiervan bedraagt € 23,50 incl. verzendkosten. 

zoomzoomzoom duyfken 1 a.jpg duyfken doos a.jpg duyfken (2).jpg€ 225,00
Aantal:

Voorraad: 2 stuks.
beschikbaarheid
Gerelateerde artikelen: